Cases

 • Michiel over Talent Alert

  Eurofins, een internationale groep van test- en ondersteuningslaboratoria binnen de farma-, voedsel-, agri- en milieu-industrie, zoekt continu talent om haar wereldwijde uitbreiding te ondersteunen. Deze behoefte bestaat uiteraard bij veel multinationals, maar Eurofins legt de eigen lat hoog: alleen WO(+) geschoolde, early career high potentials met een steil carrièrepad komen in beeld.

  'Inmiddels werkt Eurofins al enkele jaren naar volle tevredenheid samen met Lintberg om kandidaten te ontvangen die via andere wegen niet bij ons onder de aandacht zouden komen.'

  Michiel Prins, Talent Acquisition Manager, Eurofins Scientific

  Michiel Prins was reeds bekend met Lintberg uit zijn tijd als headhunter bij een gerenommeerd Nederlands executive search bureau. In zijn nieuwe rol als Talent Acquisition Manager bij Eurofins, zocht hij contact met Lintberg voor ondersteuning bij de search naar een Business Unit Manager in Nederland. Het bleek de start van een samenwerking waarin Lintberg is uitgegroeid tot talent pooling partner van Eurofins.

  Lintberg scant doorlopend de markt op de high potentials die Eurofins wil aantrekken, legt het eerste contact om uit te vinden of de interesse wederzijds is en introduceert de topkandidaten aan Michiel Prins. Inmiddels werkt Eurofins al enkele jaren naar volle tevredenheid samen met Lintberg om kandidaten te ontvangen die via andere wegen niet bij het biotech-bedrijf onder de aandacht zouden komen.

  Aan de slag

 • Jeroen over Vacature Spotlight

  Securitas Transport & Aviation, de Nederlandse luchthavenafdeling van ’s werelds top-3 beveiligingsbedrijf, zocht een ervaren Tender Manager. Na enkele onsuccesvolle direct searches, besloot Securitas de vacature te publiceren op Lintberg. Aanvullend op de publicatie heeft Lintberg de afwijzingen van minder geschikte kandidaten voor haar rekening genomen en geholpen met het samenstellen van de eerste selectie van kandidaten.

  'Via Lintberg hebben wij in zeer korte tijd een normaliter lastig te vinden Tender Manager gevonden. Binnen twee weken was de vacature naar volle tevredenheid ingevuld voor een fractie van de prijs die een executive search zou hebben gekost.'

  Jeroen van Wingerden, Operationeel Directeur, Securitas Aviation

  Via de vacatureplaatsing bereikte Securitas meer dan 60.000 Nederlandse kandidaten in het € 100K+ segment en kwam zeer snel tot een selectie van geschikte, gekwalificeerde én geïnteresseerde kandidaten. Resultaat: binnen twee weken kon Securitas een nieuwe Tender Manager aannemen, die een uitermate belangrijke tender succesvol voor het bedrijf heeft afgerond.

  Aan de slag

 • Remon over Shortlist Service

  “Hoe vinden wij een Operations Manager in Noord-Nederland?”, was de vraag waarmee het Drentse bedrijf Cross Point zich bij Lintberg meldde.

  'Uit de selectie hebben wij de ambitieuze kandidaat gekozen die Cross Point de komende jaren operationeel zal gaan leiden.'

  Remon Spekreijse, CEO, Cross Point

  Het Drentse bedrijf Cross Point, ontwikkelaar en producent van retailbeveiligingssystemen, wilde haar huidige CEO/mede-aandeelhouder vrijspelen voor waar zijn kracht lag: product development. Hiervoor zocht de organisatie iemand die de operationele zaken op zich zou nemen.

  De grootste uitdaging voor deze case? De standplaats: een operationele topkandidaat vinden is in de Randstad aanzienlijk eenvoudiger dan in de relatief dunbevolkte markt in Drenthe.

  Via de combinatie van publicatie op Lintberg en search in de eigen database en andere kanalen, wist Lintberg een diverse selectie van kandidaten samen te stellen. Uit deze selectie heeft de opdrachtgever de ambitieuze kandidaat gekozen, die de operationele gang van zaken van Cross Point de komende jaren zal leiden én verbeteren.

  Aan de slag

Bereik 83.997 topkandidaten

Meer weten