Over Lintberg

Van mensen die nog niet met ons bekend zijn krijgen we nog wel eens de vraag: wat doet Lintberg precies? In het (heel) kort, Lintberg verbindt. Lintberg verbindt kandidaten, headhunters en opdrachtgevers in het topsegment: uitsluitend voor vacatures met een salaris vanaf € 100.000 op jaarbasis.

Lintberg is in 2007 opgericht om dit topsegment inzichtelijk te maken. Voor die tijd was je als kandidaat afhankelijk van je eigen netwerk, waardoor je regelmatig interessante vacatures miste omdat ze buiten jouw netwerk om werden ingevuld.

Andersom waren headhunters voor een groot deel afhankelijk van wie zij kenden. Hierdoor kreeg een opdrachtgever niet altijd de beste, maar de beste bekende kandidaat gepresenteerd kreeg.

Transparant, maar toch discreet

Discretie was van essentieel belang in de € 100k+ markt, maar in een sterk veranderende online wereld groeide tegelijkertijd wel de vraag naar meer transparantie.

Enter Lintberg: het online platform waar kandidaten toegang kregen tot een exclusief en compleet overzicht van actuele, gegarandeerde € 100k+ vacatures en het platform waar headhunters hun eigen netwerk in één klap met tienduizenden topkandidaten konden uitbreiden.

Door alléén headhunters toegang te geven tot gegevens van kandidaten bleef de discretie bovendien gewaarborgd. Corporate recruiters kregen - en krijgen ook vandaag de dag nog - geen directe toegang tot ons kandidatenbestand. Hierdoor kun jij als kandidaat discreet actief op zoek naar of gevonden worden voor jouw volgende topbaan, zonder dat je werkgever hiervan op de hoogte kan zijn.

Zijn headhunters nog wel van deze tijd?

Jazeker! Het aannemen van een verkeerde kandidaat in het topsegment is een zakelijke kostenpost die tot in de tienduizenden euro’s kan oplopen. De expertise, het netwerk en de kennis van een headhunter kunnen daarom essentieel zijn bij het identificeren van de beste kandidaat.

Toch vraagt de markt weer om beweging. Corporate recruiters kiezen er steeds vaker voor een search in eigen hand te houden. Om het aanbod van topvacatures op Lintberg zo compleet mogelijk te houden, bewegen wij daarin mee. Corporate recruiters hebben nog steeds geen directe toegang tot onze kandidaten, maar kunnen wel hun € 100k+ vacatures publiceren op Lintberg.

Daarnaast verzorgt Lintberg shortlists van kandidaten voor opdrachtgevers. Ook hier geldt: discretie voorop. We nemen dus altijd eerst contact met je op om te vragen of wij jouw profiel mogen voorleggen aan een opdrachtgever.

Wat zeggen anderen over Lintberg?

 

"Wij hebben Lintberg de afgelopen jaren leren kennen als prettige partner om mee samen te werken! Naast de kwalitatieve cv’s die via het platform binnen komen, is de organisatie dienstverlenend en meedenkend."

Jurgen Pauwels - Headhunter & oprichter, Dux Nova Executive Search

 

"Lintberg is volledig tegen de verwachting van de huidige kandidatenmarkt succesvol als boetiek met de écht mooie posities. Mooi te zien hoe goed Lintberg met een ander model werkt in vergelijking met andere sites."

Wim de Kruijf - Consultant, Van de Groep & Olsthoorn

 

"AV heeft de afgelopen tijd gebruik gemaakt van Lintberg's diensten voor onze executive search opdrachten. We zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de doelgroep die het platform biedt bij het vinden van de juiste leiders voor onze opdrachtgevers.

Lintberg heeft bewezen een waardevolle partner te zijn in onze zoektocht naar de best passende kandidaten."

Ad Veldhuizen - Directeur, AV Werving & Selectie

 

"Wij gebruiken Lintberg al jarenlang voor onze lokale searches en zijn zeer tevreden met de kwaliteit van de kandidaten die wij middels Lintberg aan ons netwerk weten toe te voegen. Lintberg is daarnaast gebruiksvriendelijk en biedt een goede customer experience."

Hans Jonkers - Managing Director, Kienbaum Netherlands

 

"Al een aantal jaren maakt Lodiers & Partners gebruik van Lintberg. Met de vacatures die wij publiceren bereiken wij op een gerichte manier de juiste doelgroep en target Lintberg de juiste kandidaten met hun JobAlerts. Wij hebben dankzij Lintberg meer reacties op onze open posities en vinden daardoor meer geschikte kandidaten. Daarnaast is het contact fijn met Riëtte van Vliet, die ons regelmatig analyses stuurt, zelf initiatief neemt om in de telefoon of mail te klimmen bij onduidelijkheden en altijd open staat voor vragen. Kortom, een fijne persoonlijke samenwerking waarvan wij hopen dat deze nog lang voortduurt!"

Melissa Koelewijn - Office Manager, Lodiers & Partners

 

"Sinds onze bedrijfsnaam op Lintberg staat vermeld, is onze omzet gestegen. Vanwege de overzichtelijke rubricering en heldere vermeldingen op dit platform hebben meer potentiële klanten Jurczik deBlauw gevonden."

Iwan Jurczik - Managing Partner, Jurczik DeBlauw

 

"Lintberg biedt een platform met gekwalificeerde kandidaten welke goed aansluiten op onze doelgroep. De reacties die wij via Lintberg ontvangen zijn van uitstekende kwaliteit. Lintberg denkt graag met met ons mee en de samenwerking verloopt prettig."

Barbara Kuil-Jipping - Partner, Blooming Hill Executive Search

 

"Lintberg toont zich een waardig partner en effectief kanaal voor ons om de bovenkant van de markt in kaart te kunnen brengen als gevolg van een goed functionerend platform met voldoende traffic."

Pascal Swart - Partner, Inside Out Executive Search

 

"Door gebruik te maken van Lintberg komen wij keer op keer in contact met de juiste hoogopgeleide financials. Binnen korte tijd relatief veel, kwalitatief goede reacties maakt voor Alterim dat Lintberg een uitstekend platform is om vacatures op te plaatsen.

En zeker niet onbelangrijk; de service is uitstekend!"

Jannie Mijnbeek - Marketing/Communicatie, Alterim

 

"Als landelijk goed doel hebben wij een uitstekende ervaring met Lintberg opgedaan. Voor ons is tegen gereduceerd tarief - standaard voor charitatieve instellingen - een professionele en zorgvuldige search uitgevoerd voor een nieuwe directeur voor Stichting Oogfonds Nederland.

Er is onvoorstelbaar veel gereageerd op de vacature en Lintberg wist in korte tijd een scherpe selectie te maken, wat ons veel werk bespaarde. Vooral de zorgvuldigheid van de procedure en de snelheid van de reacties was opvallend goed. We hebben met Lintberg in zeer korte tijd een geschikte kandidaat gevonden."

Ingrid Kolkhuis Tanke - Directeur, Stichting Oogfonds Nederland

 

"Lintberg biedt een duidelijke approach naar de markt van top executives. Het werkt; snel, duidelijk en effectief."

Huib Larsen - Headhunter, Larsen Executive Search

 

"De juiste mensen vinden zou de #1 prioriteit van iedere CEO moeten zijn. Lintberg biedt een zeer waardevolle kandidatenpool, die zich effectief aan potentiële werkgevers kunnen presenteren. Ik zou de service van Lintberg ten zeerste aanbevelen aan elke organisatie die op zoek is naar senior executives."

Thomas van den Groenendaal - Director, Evening Breeze

 

"De reacties die wij via Lintberg binnen krijgen zijn kwalitatief goed en sluiten vaak perfect aan op het functieprofiel. Robert Half is erg tevreden over de samenwerking en uitstekende service van Lintberg."

Yvonne Huijbregts - Marketing/PR Coördinator - Robert Half

 

"Lintberg biedt een goed platform om zeer direct in contact te komen met kandidaten die goed zitten maar toch latent geïnteresseerd zijn in verandering. Wij leggen via Lintberg veel interessante contacten en hebben naar aanleiding hiervan ook al een aantal succesvolle plaatsingen kunnen doen."

Lodewijk Lugard - Partner, Confius Executive Search

 

"Als executive search bureau biedt Lintberg ons al jaren het ideale platform. Onze vacatures, gericht op executive en C-level segment, worden met behulp van Lintberg onder de aandacht van de gewenste doelgroep gebracht. De prettige samenwerking kenmerkt zich door wederzijds vertrouwen en professionaliteit, wat Lintberg een waardige partner in het hogere segment maakt. "

Joyce Jongejan - Office Manager/Resource Consultant, TFC Professionals & Executives